Как да постигнем здрава и чиста кожа? Малките промени могат да

...
Как да постигнем здрава и чиста кожа? Малките промени могат да
Коментари Харесай

За да запазите красотата на кожата си, трябва да спазвате няколко условия

Как да реализираме здрава и чиста кожа? Малките промени могат да окажат бърза смяна върху кожата ни и метаболизма на тялото. Кожата ни се нуждае от незаменими микроелементи, които си набираме от храната. Само за 3-6 седмици здравето на кожата се усъвършенства, в случай че се храните с артикули от разнородни групи, които ви набират потребни субстанции в нужните количества.

За да запазите хубостта на кожата си, би трябвало да спазвате няколко условия. Пийте най-малко 2 литра вода на ден (за всяка чаша кафе се равнят две чаши вода допълнително).

Проучвания сочат, че дехидратацията след физическо изпитание бързо води до промени в настроението, труднoсти в концентрацията и чести главоболия. Цялостната грижа за кожата обаче не е приключена без външното поддържане с подобаващи козметични артикули.

Професор Здравка Демерджиева даде съвет и на зрелостниците.

" Не се предлагат солариумите преди бала. Знам, че младежите са по-напористи и не постоянно одобряват препоръките на лекарите, само че аз обичам да споделям, че те действително си заплащат, с цел да си застаряват кожата ", споделя професор Здравка Демерджиева пред NOVA News.

" Фотозащита се употребява, когато сме през зимата в планината или през лятото на море. Добре е да сме предпазени с UV фактор 50, а не 100. Фактор 100 се предлага при пациенти, които имат фотодерматози. Това са пациентите, които са извънредно уязвими на ултравиолетовата радиация. Те не трябва въобще да се излагат на слънце. Добре е да се употребява UV фактор 50 като би трябвало да се намажат всички открити елементи, освен лицето. Хубаво е хората да не не помнят ушите, тъй като те доста елементарно изгарят. В градска среда UV фактор 20 или 30 е изцяло задоволителен за здрави хора ", добави още тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР